Produs nou

ProVitamina B5 -Panthenol- Cosmetica - 10ml

16,00 lei

Mai multe informații

    Provitamina B5 este un ingredient folosit la scară largă în produsele cosmetice dedicate îngrijirii părului și tenului. Cu proprietăți emoliente, hidratante, penetrează cu rapiditate țesutul cutanat, firul de păr sau unghiile, îmbunătățind procesul de sintetizare de noi celule. Folosește acest ingredient în combinație cu alte ingrediente sau uleiuri și uită de părul uscat și de pielea iritată, sensibilă, deshidratată, fără viață.  Utilizat în tratamentele pentru păr, acționează de la radăcină la vârful firului de păr, oferindu-i stălucire, volum și fermitate.

   Provitamina B5 face parte din familia vitaminelor din complexul B-urilor. Cunoscută și sub numele de panthenol, acesta apare natural în toate celulele vii. În limba greacă “pantos” se traduce prin “tot”.
Un rol important în efectul terapeutic al acestui ingredient îl are acidul pantotenic. Penetrează pielea și firul de păr cu rapiditate iar principalele sale caracteristici sunt de hidratarea și hrănirea. Are un efect extraordinar asupra pielii iritate sau lezate, prin stimularea sintezei de keratinocite și fibroblaste, componente esențile în regenerare. Când acest compus este aplicat pe piele, aceasta se transformă în acid pantotenic care, prin compoziția sa unică, pătrunde rapid în piele, hidratând țesutul epidermic.
ProVitamina B5 are o compoziție cu toxicitate scăzută, fiind un compus sigur, rareori s-au înregistrat efecte adverse.
Să nu uităm că Provitamina B5 menține apa în celule pielii.
Oferă firului de păr grosime, “îmbrăcândul” cu un strat protector de la rădăcină la vărf, oferindu-i strălucire și vigoare.
Denumire (INCI): Panthenol
Culoare: inodor
Consistență: vâscozitate ridicată
Depozitare: ferit de lumină și umiditate, la temperatura camerei
Prezentare: sticlă brună
Solubilitate: solubil în apă, insolubil în ulei
Proprietăți terapeutice: hidratant, antiinflamator, fortifiant, calmant, cicatrizant, antirid.

   Utilizari terapeutice :

ProVitamina B5 pentru ten
Ideal în tratarea cicatricilor post-acnee
Calmează pielea aplicat după epilare sau bărbierit
Efect puternic de hidratare, îngrijește pielea uscată și obosită
Repară țesutul cutanat lezat având proprietăți cicatrizante
Ingredient care ajută la întinerirea pielii
Calmează pielea iritată, înroșită sau arsă
Se poate folosi asociat cu uleiuri vegetale în hidratarea și îngrijirea pielii copiilor
Reduce mâncârimea, durerea și roșeața
Beneficiile-uleiurilor-pentru-par : ProVitamina B5 pentru păr fortifică structura firului de păr
Hidratează părul și îi conferă strălucire și elasticitate
Reduce iritația și senzația de mâncărime de la nivelul scalpului
Tratament anticădere a părului.

    Aplicare:

Provitamina B5 nu este un ingredient care se poate aplica direct pe piele
Concentrația pe care o recomandăm în formulări de creme, măști, tonere, geluri, after-shave, șampoane, balsamuri sau creme este de 2-5%
Ingredient în formularea rețetelor pentru calmarea iritațiilor, mâncărimilor sau arsurilor asociat cu Ulei de Lavandă, Ulei de Kukui, Ulei de Mentă, Apa de Lavandă, Gel de Aloe Vera sau Ulei de Tamanu
Provitamina B5 nu este solubil in ulei ci doar in apă
Se poate adăuga în șamponul sau balsamul dumneavoastră în diluție 2-5%
Provitamina B5 se poate încorpora în demachiant bifazic pentru ten uscat alături de Apă de Trandafir, Ulei de Argan, Ulei de Tămâie, Vitamina E
În cazul formulărilor la cald, Provitamina B5 este recomandat să se adauge numai după răcirea celorlalte ingrediente.

   Atentionare :

Dozajul recomandat de 2 – 5 % în preparate cosmetice, baze de cremă, bază de șampon, bază balsam, măști, creme
A nu se ingera
A nu se folosi direct pe piele
A se evita contactul cu ochii
A nu se lăsa la îndemâna copiilor
Depozitare în loc ferit de lumină, la temperatura camerei

17 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: