Ulei esential de Arbore de ceai ( tea tree ) Afișați mai mare

Produs nou

Ulei esential de Arbore de ceai - tea tree

68,00 lei

Mai multe informații

Ulei de arbore de ceai ( Melaleuca Alternifolia )
Pe durata sederii sale in Australia, Capitanul Cool si echipajul acestuia, in lipsa uni ceai, au pregatit un ceai de plante cu frunzele parfumate ale unui copac. Din acel moment, aceasta planta a fost numita arbore de ceai, chiar daca nu are legatura cu ceaiul.

Principalale proprietati: antimicotic, antiinflamator, imunostimulator, antibacterian cu spectru larg, otita, rinofaringita, dureri musculare, astenie, convalescenta imunostimulator, infectii gingivale, afte, stomatita , pre- si post- soc dupa anestezie.

Antiseptic foarte eficient pentru uz extern, arborele de ceai si-a dovedit eficienta impotriva micozelor, herpesului (asociat cu ravensara) si impotriva majoritatii bolilor infectioase. In 1985, savantul francez Dr. Paul Belaiche, dupa studii aprofundate, a confirmat capacitatea de vindecare a acestui ulei. O picatura din arborele de ceai una sau de doua ori pe saptamana pe periuta de dinti evita formarea tartrului, previne si combate aftele si infectiile gingivale. Impotriva durerilor de dinti, faringitei, abceselor la dinti (realizati gargara cu 2-3 picaturi din ulei esential din arbore de ceai), se introduce 2-3 picaturi in recipientul cu apa din irigatorul bucal pentru o alternativa naturala si sanatoasa.

Pentru a dezinfecta ranile, indispensabil in trusa de prim ajutor. In cazul micozelor pielii este necesara aplicarea unei solutii de ulei vegetal in proportie de 80%, arbore de ceai 10%, esenta din seminte de grepfruit 10%.  Astazi multi ginecologi prescriu ovule pe baza de arbore de ceai impotriva infectiilor organelor genitale. Recomandat celor care utilizeaza, frecvent, antibiotice si au un sistem imunitar slabit. Daca este utilizat inainte de o operatie chirurgicala este foarte util pentru o recuperare rapida. Dupa o zi de sport, varsati 10-15 picaturi din arbore de ceai in baie pentru a preveni, in mod eficient, durerile musculare din ziua urmatoare. Util in uleiul de masaj impotriva oboselii musculare.

Arborele de ceai aparține unei familii care cuprinde aproximativ 200 de specii de copaci veșnic verzi. Este originar din Australia și crește în zone umede de câmpie. Se deosebește prin scoarța albă, ce seamănă cu hârtia și prin frunze ascuțite, mereu verzi.
În al doilea război mondial, uleiul de arbore de ceai era foarte prețios, iar producătorii erau scutiți de stagiul militar. Fiecare militar avea asupra sa ulei esențial de arbore de ceai pentru tratarea rănilor.
Uleiul esențial 100% pur este obținut prin procesul de distilare cu vapori de apă a frunzelor de Melaleuca alternifolia.
Prezintă o aromă plăcută, lemnoasă, se asociază dese ori cu uleiuri vegetale și esențiale pentru combaterea diferitelor afecțiuni ale pielii.

Denumire (INCI): Melaleuca alternifolia
Metoda de extracție: distilare cu vapori de apa a frunzelor
Calitate: 100% natural, 100% pur, fără tratamente chimice, Ulei de Arbore de Ceai esențial de calitate superioară.
Miros: puternic, fresh
Consistență: vâscozitate scăzută
Culoare: galben–pal
Compoziție: gamma-terpină, alfa-terpină, terpină, terpină-4-ol, alfa-terpinol
Depozitare: loc ferit de lumină, uscat, de preferat între 5 – 25 de grade C, 
Prezentare: recipient din sticlă albastra 10ml
Proprietăți terapeutice: antiviral, antibacterian, antifungic, antiseptic, antiacneic
Se combină bine cu : Salvie, Ylang-ylang, Scorțișoară, Lămâie, Grapefruit, Lavandă, Cimbru, Lemn trandafir

Utilizari terapeutice:

Ulei de Arbore de Ceai pentru ten
Recomandat pentru acnee rozacee, juvenilă
Combate roșeața și coșurile de sub piele
Inhibă dezvoltarea coșului
Scade secreția glandelor sebacee
Ideal pentru petele post-acneice
Eficient în ingrijirea tenului gras, cu tendințe acneice
Vindecă rapid coșurile, curăță tenul cu imperfecțiuni
Eficient în cazul infecțiilor bacteriene
Reglemează secreția de sebum
Oferă tenului un aspect mat, curat

Ulei Arbore de ceai pentru corp
Antibacterian și antifungic eficient: tratează ciuperca piciorului
Ameliorează cicatricile, erupțiile, petele post-acnee
Tratament eficient împotriva varicelei
Igienizant al pielii asociat cu alte uleiuri
Vindecă infecțiile locale, tăieturile, rănile, furunculele
Tratament pentru mușcăturile de insecte
Stimulator al circulației sanguine
Un ideal antibiotic local
Calmează și ajută la regenerarea țesutului în cazul psoriazisului, infecțiilor și rănilor
Antiseptic și antiinfecțios
Recomandat în cazul herpesului, abceselor, tăieturilor și arsurilor
Ajută în eliminarea negilor

Ulei de Arbore de Ceai pentru păr
Tratament antimătreață, prin aplicarea unor picături în șampon sau asociat cu alte uleiuri esențiale
Tonic al firului de păr, tratamentele anticădere
Trateaza dermatita seboreică, asociat cu un ulei baza (ulei vegetal)

Ulei de Arbore de Ceai pentru sistemul nervos
Masajul cu Ulei de Arbore de Ceai atenuează stările de șoc
Tonifiant al sistemului nervos
Ulei de Arbore de Ceai pentru sistemul respirator
Ideal pentru infecții ale gâtului, prin gargară
Eficient în rinita, răceala și sinuzita, masaj local

Eliberează căile respiratorii
Ulei de Arbore de Ceai pentru sistemul auditiv
Tratament pentru infecții O.R.L (raport 3:1, ulei măsline : tea tree)
Ideal antibiotic local

Ulei de Arbore de Ceai pentru locuință
Se asociază cu alte uleiuri esențiale pentru soluții de igenizarea locuinței
Împrospătează aerul din încăpere.

Aplicare:

Uleiul de Arbore de ceai în general se aplică diluat (0.5-2%) într-un ulei vegetal însă, aromaterapeuții recomandă ca acest ulei se poate aplica si direct pe piele în cazul eliminării negilor, ciupercilor pielii sau unghiilor sau direct pe coș (pe porțiuni foarte mici)
Întotdeauna, uleiurile esențiale sunt adăugate ultimele în formulări de creme si emulsii mai ales dacă acestea sunt fierbinți sau calde
Asociat în creme, seruri pentru masaj pentru combaterea răcelii, a problemelor aparatului respirator, psoriazisului sau micozelor
Uleiul de Arbore de ceai se poate adăuga diluat și în apa din cadă
În tratarea sinuzitei, prin inhalații ale aburului se pot folosi câteva picături de Uleiul de Arbore de Ceai asociat cu Uleiul de Mentă, Uleiul de Busuioc, Uleiul de Lămâie sau Uleiul de Tămâie.
Frecții în răceli, diluat într-un ulei de bază de ex. Ulei de Cocos sau Ulei de Migdale asociat cu Ulei de Piper Negru, Ulei de Grapefruit, Ulei de Mentă sau Ulei de Bergamotă
Ingredient pentru dezinfectant de mâini, diluat in apă și puțină vodka apoi adăugat Ulei de Arbore de ceai asociat cu Ulei de Busuioc sau Ulei de Neem. Se introduce într-un recipient cu pulverizator și se aplică pe mâini.
Uleiul de Arbore de ceai poate acționa ca un atibiotic local, diluat cu un ulei vegetal de ex. Uleiul de Cocos care este antibacterian
Dacă vrei să ții insectele la distanță, poți formula o loțiune cu un ulei de bază de ex. Ulei de Jojoba sau Ulei de Cocos (30 ml) în care să se adauge Uleiul de Arbore de ceai, Uleiul de Neem, Ulei de Lavandă și se aplică pe piele. (câte 2 pic din fiecare ulei esențial)
Foarte eficient în tratarea acneei și scăderea secreției de sebum, asociat cu Ulei de Tamanu, Ulei de Kukui, Ulei de Lămâie, Ulei de Neem, Ulei de Avocado, Ulei de Cânepă sau Ulei de Ylang-ylang
Uleiul de Arbore de Ceai poate fi folosit în formularea cremelor, loțiunilor, emulsiilor, serurilor pentru estomparea cicatriciilor asociat cu Ulei de Bergamotă, Ulei de Tamanu, Ulei de Tămâie, Ulei de Argan, Ulei de Sâmburi de struguri.
Uleiul de Arbore de ceai tratează și elimină păduchii, asociat cu Ulei de Cocos, Ulei de Bergamotă, Ulei de Mentă sau Ulei de Neem.
Ingredient care se poate încorpora în maști, șampoane și balsamuri pentru păr în vederea fortifierii, tratării mătreții sau tratamentelor anti-cădere asociat cu Ulei de Grapefruit, Ulei de Mentă, Ulei de Piper negru sau Ulei de Tămâie
Se poate aplica pe răni și infecții, diluat într-un ulei vegetal ex. Ulei de Cocos (care este antibacterian asociat) sau pe o compresă sterilă cu Ulei de Tămâie sau Ulei de Lămâie (oprește sângerarea)
În cazul în care aveți o micoză pe piele sau în zona intimă, aromoterapeuții recomandă o diluție de 1% în gelul de igienă intimă sau de corp.
Ingredient eficient pentru curățarea casei inclusiv a aragazului, mașinii de spălat sau a chiuvetei si toaletei

Atentionari:

Se recomandă utilizarea uleiului în aplicații locale, în diluție de aproximativ0.5 %- 2%.
Diluția maximă pentru copii 1%
A se evita contactul cu ochii
A nu se lăsa la îndemâna copiilor
A nu se utiliza intern
Pentru identificarea unor eventule alergii, se recomandă aplicarea pentru prima dată pe pielea din zona cotului.

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: